Treintje tsjoek tsjoek

vrijdag 25 mei 2007 - 17:19:40
Hieronder staat niet alles beschreven. Verklaring staat in het slot.
Ik hoop komende dagen (wanneer er internet verbinding is) verder te schrijven.


Mamalapuram
De laatste plek waar we zouden verblijven. Maar ja, dat was nog wel eventjes een dagje in de auto zitten voordat we er waren. Via Chidambaram, waar een mooie tempel staat, naar Cuddalore, eventjes gedag zeggen tegen de familie naar Pondi, Bertruud en Jan de kwaliteit laten proeven van Richy Rich, naar Aurobeach, eventjes backpack her-inpakken in het guesthouse naar het plaatsje waar we de laatste nacht verblijven. Naja, dat mocht waar zijn. Nadat we de lange oprijlaan van het resort waren opgereden en binnen waren in een luxe welkomsthal stonden we niet op de lijst. Kortom; verkeerde plek. De 2e plek was aanzienlijk minder, maar goed, voor 1 nachtje goed te doen!
In Mamalapuram gingen we ?s morgens nog een rondje sightseeen. Eerst eventjes een kaartje kopen. Kaartjesautomaten kennen ze hier nog niet, dus dat was ouderwets een formulier invullen en in de rij wachten. En wachten. En wachten. Na een uurtje waren we aan de buurt en konden kaartjes kopen. Airco was al allemaal vergeven dus we moesten he met de 3e klasse doen. Voor het sightseeen werd een locale gids erbij gehaald en hij zou ons nog wel even wat vertellen. Deze klonk zeer ongeinteresseerd en in de tempel heeft hij ons even 500 rupee afhandig gemaakt voor een zegening. Bij het betalen hebben we hem maar de helft gegeven en zijn snel weggereden. Wat een avontuur daar!

Chennai-Airport
Eindelijk was het moment dan daar. Het alleen reizen zou gaan beginnen. Dat betekende nog maar 1 ding.., er moest afscheid genomen worden. Dit ging gelukkig zonder tranen en de bagage was ook niet te zwaar.
De vlucht ging?., ow., hee.., daar weet ik helemaal niets van.., dat moeten we BerJan maar vragen?.
toevoeging benodigd van BerJan

Chennai
Toen we ze op het vliegveld hadden afgezet ging Vijay, zo aardig als hij is, ons voorzien van een accomodatie. Hij en z?n vriend wisten nog wel een aantal goede hotels in Chennai. Aangekomen bij hotel 1 welke er erg goed uitzag (er stond een man in een soort raar Arabisch pakje).., maar helaas, dit hotel was vol. Op naar het 2e hotel, en ook hier was geen plek meer. Maar gelukkig, hoe het komt weet ik niet, maar hier ging het ?3 maal is scheepsrecht? weer eens op. De hotels gingen van luxe naar minder luxe. Hotel 3, genaamd Hotel Ganesh, kwam weer (letterlijk) ouderwets in de buurt van hotel Pandian.

** Note: Ganesh is de zoon van Shiva, een van de drie belangrijke goden van hindu. De naam komt dus eigenlijk, als we het naar Christelijk geloof vertalen neer op Hotel Jezus ?, maar ja.., blijkbaar mag dat hier.. we zien het vaker gebeuren**

Na een nachtje toch wel lekker geslapen te hebben was het wachten op de trein. Deze vertrok pas ?s avonds om 22:00, dus tijd zat om lekker rond te hangen en bij te komen van de afgelopen 2 ? week intens rondreizen. Dit hebben we gedaan met het kijken van de film ?Wargames? en een ontbijtje op bed (er was geen tafel in de kamer). Aangezien het hotel geen restaurant had maar even gevraagd bij de balie.
Wij: ?You have breakfast?
Receptie: ?Of course, what you want, dosa, idly (en nog meer indische troep).
Wij: ?You have toast with jam??
* receptie begint 50 keer op een bel te drukken en wacht tot dat er iemand komt*
Wij (tegen het gekomen mannetje): ?You can make us some toast with jam and some coffee and tea?
Mannetje: ?2 tea? 2 coffee??
Wij: ?No, 1 black tea and 1 black coffee please?
Mannetje: ?2 tea? 2 coffee??
Uiteindelijk was het goedgekomen?..
Toen het op de kamer gebracht werd kwamen we niet meer bij van het lachen. Het was wel duidelijk dat ze hier weinig brood met jam maken. De helft was al gesmeerd wist de man ons te vertellen.., 6 broodjes?, alsvolgt klaar gemaakt. Brood ? jam ? brood ? jam ? brood ? jam ? brood ? jam ? brood ? jam ? brood. Kortom, een superdikke jam sandwich.
Lunch hadden we overgeslagen en tegen 19en begonnen we maar rustig met het lopen naar het station. Zo Nederlands als we nog steeds zijn stug riksjaw?s nergeren, maar na ruim een half uurtje lopen en liter water weggezweet te hebben toch maar even een autootje gepakt en wat bleek; het was toch nog best wel een eindje.

Treinen
Om 20:00 aangekomen op het station hebben we nog even bij een soort van low budget MacDonalds wat gegeten. Verder nog beetje rond gehangen op het station en toen rond half 10 maar eens kijken waar wij de komende 1 ? dag (lees: 36 uur) zouden moeten doorbrengen. Sleeper class; zeg maar derde klasse. Erg low budget, geen A/C en vervelende kinderen tegen over ons.
De mensen die tegenover ons zaten waren niet echt meegaand met het milieu. Al het afval werd gewoon uit het raam gegooid of op de grond. Toen de conducteur langs kwam gevraagd om een upgrade, maar helaas, dit was (nog) niet mogelijk. Ondertussen maar beetje naar buiten staren en babbelen met de bovenburen (je slaapt in 3 lagen). Deze vertrokken echter al snel naar het betere gedeelte. Wij gingen ?lekker? slapen. Het was een lange nacht met maar 4 a 5 uurtjes slaap. Al dat gejank en geschud bij elkaar is geen pretje. Maar goed, op naar het ontbijt. Met moeite was er aan een ?niet-Indisch? ontbijt te komen. 2 Broodjes en een soort van vega-burger, daar moesten we het maar mee doen. De familie tegenover ons hield hele schanspartijen waarbij alles in het rond vloog. Eten over de bank, grond en zelfs op mijn (Mark?s) broek. De grens was bereikt. De conducteur kwam langs en als ik klaar was met mijn lunch dan moest ik maar even naar de andere kant van de trein lopen en dan zou hij kijken wat er mogelijk was. Na de lunch even de trein doorlopen, babbelen, 2350 rupee betalen en HOPPA?, luxe! 2e klas, 2 tier (dus de betere helft van de 2e klasse). Beetje duur.., als je nagaat dat de sleeper-class kaartjes maar 1374 waren, maar goed, het was het dubbel en dwars waard. De mensen waar we bij zaten konden tenminste goed engels (zelfs het dochtertje van 3 kon al hele engelse liedjes zingen). Niets ging uit het raam of op de grond. Na een nachtje overheerlijk geslapen te hebben werden we om 6 uur van de wekker wakker.., we zouden er bijna zijn. De trein had wat vertraging en god daar baal ik van?.. ow nee.., we zijn geen liedjes aan het zingen. Dus.., de trein had vertraging en uiteindelijk kwamen we om 9 uur aan op New Delhi Station. Op zoek naar een hotel??.

Tot slot
Ik zou natuurlijk hier al het hele verhaal over Delhi met de hotel speurtocht en alle avonturen van daar kunnen gaan vertellen maar dat zou de pret bederven... Nee... eigenlijk is mn inspiratie (en tijd) een beetje op. Over 7 uurtjes (6 uur 's morgens) gaat de trein voor ons naar Agra en deze rit wil ik toch wel een beetje meekrijgen.

Reis schema
Het gegarandeerde reisschema is in elk geval als volgt; Delhi -> Agra (2 dagen) -> Shimla (x dagen)
Verder gaan de plannen door naar; Dharamsala, Amritsar (en Attari) en dan door naar Jodhpur vanaf waar we uiteindelijk door gaan naar Mumbai (als er tijd over is naar Goa) en dan weer terug naar Chennai.


Nieuwscategorie├źn


Related LinksDesign by Mariany Design.